Saramură de crap
PrinteazaO reteta delicioasa de saramura de crap din: crap, rosii, ardei gras, ardei iute, ceapa, leustean, patrunjel, sare, piper si usturoi.
- un crap de 1 -1,5 kg
- 6 roşii
- 2 ardei graşi
- 1 ardei iute
- 3 cepe
- 1 legătură leuştean
- 1 legătură pătrunjel
- sare
- piper
- 2-3 căţei de usturoi
Mod de preparare:
Cureţi peştele de solzi şi de intestine, îl sărezi bine şi îl frigi pe grătar. Separat, într-o crăticioară, pui la fiert 1 – 1,5 l de apă cu sare şi, când începe să fiarbă, adaugi legumele coapte şi tocate mărunt. Dai într-un clocot şi opreşti focul, acoperind cratiţa cu un capac.
Pui peştele fript în cratiţă, peste legume, adaugi verdeaţa tocată mărunt, usturoiul şi piperul, acoperi cu capacul şi mai laşi 10 minute înainte de a servi saramura.
Saramură de crap
Pofta buna!