Saramură de biban
PrinteazaSaramură de biban
- doi-trei bibani
- 5 căţei de usturoi
- doi-trei ardei capia
- o roşie
- cimbru
- ulei
- sare
Mod de preparare:
Peştele se curăţă (inclusiv de piele), se taie pe şira spinării, se scot oasele mai mari şi se taie carnea în două-trei bucăţi (depinde de dimensiunea peştelui). Se pune sarea indicată pe o tablă, iar când s-a înfierbântat se pun bucăţile de peşte şi se lasă să se frigă pe ambele părţi.
Se pune peştele într-un vas termorezistent şi se picură pe el două linguriţe de ulei, cât acesta încă este cald. Se pune peste el cimbru, usturoiul tăiat în feliuţe şi legumele, care în prealabil au fost prăjite în puţin ulei (ardeii capia tăiaţi înjumătăţi şi curăţaţi de seminţe şi roşia întreagă).
Se acoperă cu apă, se adaugă sare (dacă peştele şi-a tras multă sare de pe tablă, se va pune mai puţină decât este indicat în reţetă. De asemenea, se foloseşte mai puţină sare pentru cei care ţin o dietă alimentară. Se acoperă vasul şi se pune pe foc sau se dă la cuptor pentru 10 minute.
Pofta buna!