Saramură de caras
PrinteazaSaramură de caras
- 6-8 peşti caras (aproximativ 1 kg)
- 5 l apă
- 4 cepe mari
- 4-5 ardei graşi
- 1 căpăţână potrivită de usturoi
- 1 legătură pătrunjel
- 1 legătură leuştean
- 1/2 kg roşii sau 1 borcan cu roşii în bulion
- 1 lingură ulei
- cimbru
- piper
- ardei iute (după gust)
- sare pentru fript peştii
Mod de preparare:
Pui apa la fiert, tai ceapa julien, iar ardeiul gras cubuleţe şi le pui în oala cu apă. După ce au fiert puţin, adaugi pe rând roşiile decojite, usturoiul pisat, pătrunjelul şi leuşteanul tocate.
Le laşi la fiert. Separat, frigi peştii în sare multă, într-o tigaie (noi folosim un tuci cu fundul plat), apoi îi scoţi într-un vas şi îi cureţi de o parte din sarea de pe ei.
Când saramura a fiert adaugi cimbrul, piperul, ardeiul iute după gust şi peştii.
Saramură de caras
Pofta buna!
Incoming search terms:
- saramura de caras