Saramură de caras

Printeaza

Saramură de caras

Ingrediente:Saramura de caras

  • 6-8 peşti caras (aproximativ 1 kg)
  • 5 l apă
  • 4 cepe mari
  • 4-5 ardei graşi
  • 1 căpăţână potrivită de usturoi
  • 1 legătură pătrunjel
  • 1 legătură leuştean
  • 1/2 kg roşii sau 1 bor­can cu roşii în bulion
  • 1 lingură ulei
  • cimbru
  • piper
  • ardei iute (după gust)
  • sare pentru fript peştii

 

Mod de preparare:

Pui apa la fiert, tai ceapa julien, iar ardeiul gras cubuleţe şi le pui în oala cu apă. După ce au fiert puţin, adaugi pe rând roşiile decojite, usturoiul pisat, pătrunjelul şi leuşteanul tocate.

Le laşi la fiert. Separat, frigi peştii în sare multă, într-o ti­gaie (noi folosim un tuci cu fundul plat), apoi îi scoţi într-un vas şi îi cureţi de o parte din sarea de pe ei.

Când saramura a fiert adaugi cimbrul, pipe­rul, ardeiul iute după gust şi peştii.

Saramură de caras

Saramura de caras

Pofta buna!

Incoming search terms:

  • saramura de caras

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.