Saramură de crap cu ardei iute
PrinteazaO reteta de saramura de crap cu ardei iute din: crap, rosii, ardei capia, ardei iuti, gogosari, apa, sare si ulei.
- 1 crap de aproximativ 1 kg
- 2 roşii
- 2 ardei capia
- 2 ardei iuţi
- 2 gogoşari
- 2 ardei graşi galbeni
- 500ml de apă
- 1 lingură de sare
- 1 lingură de ulei pentru uns
Mod de preparare:
Se eviscerează crapul, se îndepărtează operculii, iar coada şi capul se păstrează pentru un borş pescăresc. Se taie apoi peştele în două pentru a obţine fileuri.
Se pun legumele pe grătar şi se coc întorcându-se de pe o parte pe alta pentru a nu se arde. Se îndepărtează pieliţele, se taie grosier legumele şi se pun într-un vas.
Se toarnă peste ele apa şi se fierb 10 minute. Se adaugă sarea.
Intre timp, se încinge grătarul, se ung fileurile cu puţin ulei şi se pun la fript cu pielea în jos, se întorc şi pe cealaltă parte, apoi se curăţă de oase.
Se serveşte peştele împreună cu saramura alături de mămăligă aburindă.
Saramură de crap cu ardei iute
Pofta buna!