Saramură de crap cu roşii
PrinteazaSaramură de crap cu roşii
Ingrediente:
- un kilogram de crap
- 6 roşii
- o căpăţînă de usturoi
- doi ardei capia roşii
- o ceapă albă
- un ardei iute mai mare
- o frunză de dafin
- o lingură de pastă de tomate
- pătrunjel
- sare, piper
- mămăligă
- smîntînă
Preparare:
Ceapa şi usturoiul se curăţă de foi, se spală şi se taie rondele subţiri. Ardeii se curăţă de seminţe, se spală şi se taie felii.
Se încinge puţin ulei într-o cratiţă, se pune ceapa, usturoiul, ardeiul şi se călesc. Intr-o oală se pune un litru de apă şi cînd începe să clocotească se pun legumele călite, sarea, piperul, frunza de dafin şi pasta de tomate.
Se adaugă roşiile curăţate de pieliţă, tăiate mărunt şi se fierb la foc potrivit 20 de minute.
Peste se eviscereaza, i se indepărtează capul şi se taie în bucăţi mai mici. Se toarnă deasupra ingredientele din oală cu tot cu apă, se adaugă trei linguri de ulei, se presară pătrunjel tocat şi se introduce tava în cuptor.
Se ţine circa 20 de minute la foc potrivit, se scoate şi se presară pătrunjel proaspăt tocat.
Saramură de crap cu roşii
Pofta buna!
De cand nu am mai mancat o saramura cu peste… Trebuie sa fac.