Saramura de crap cu usturoi
PrinteazaSaramura de crap cu usturoi din: peste, ulei, usturoi, patrunjel, sare.
- 1 peşte mare (crap, somn)
- ulei
- 2 căpăţâni de usturoi
- câteva frunze de pătrunjel
- sare
Mod de preparare:
Capul şi coada se pun la fiert cu sare. Restul de peşte se taie bucăţi şi bucăţile se prăjesc în ulei sau se fac pe grătar.
După ce au fiert capul şi coada, zeama se scurge, se pisează usturoi şi se adaugă în această zeamă caldă.
Bucăţile prăjite sau făcute pe grătar se pun într-un castron. Peste ele se toarnă zeama, strecurând usturoiul printr-o sită. Se pune pe deasupra pătrunjel verde tăiat mărunt.
Se serveşte rece, după ce zeama s-a închegat ca o piftie, alături de mămăligă fierbinte.
Pofta buna!
Foarte buna saramura