Saramura de miel
PrinteazaSaramura de miel din: pulpe de miel, seminte anason, usturoi, piper, nucsoara, ghimbir, ulei, papaya, chili, iaurt, sare.
- 8 bucăţi de pulpe de miel
- 5 g seminţe de anason
- 2 g nucşoară neagră
- 5 g piper
- 5 g chaat maşala
- 3 g usturoi
- 10 g pastă de usturoi
- 10 g pastă de ghimbir
- 10 g făină de mazăre
- 15 ml zeamă de lămâie
- 50 ml ulei de muştar
- 5 g seminţe de muştar
- 5 g seminţe de ceapă
- 1 bucată mică de papaya crud
- 15 g praf de chili roşu
- 50 g iaurt
- sare
Mod de preparare:
Se bate carnea cu un ciocan pentru şniţele Se amestecă cu papaya, pasta de ghimbir şi cea de usturoi, se pune sare şi se lasă deoparte.
Se încinge făina de mazăre într-o tigaie până când se rumeneşte, apoi se presară deasupra bucăţilor de miel.
Se adaugă la iaurt ingredientele rămase (cu excepţia sucului de lămâie şi a chaat masalei) şi se amestecă bine, până la omogenizare.
Se marinează bucăţile în acest amestec timp de două ore. Se încinge în prealabil cuptorul la 175° C. Bucăţile de miel se trec prin ţepuşe şi se pregătesc frigăruile în cuptor.
Se scoate carnea de pe frigărui, se presară cu chaat maşala şi zeamă de lămâie şi se serveşte.
Pofta buna!