Saramură de păstrăv
PrinteazaSaramură de păstrăv din: pastravi, ceapa, rosie, ardei iute, ardei grasi, ulei, sare si piper.
- 2 pastravi
- 1 ceapa
- 1 rosie
- 1 ardei iute
- 2 ardei grasi
- cateva linguri cu ulei
- sare
- piper
Mod de preparare:
Păstrăvii îi eviscerezi, îi cureţi, îi speli, îi usuci cu un prosop de hârtie şi îi condimentezi, după care îi frigi într-o tigaie tip grill, bine încinsă.
Separat, într-o cratiţă, încingi puţin ulei, adaugi ceapa tăiată solzişori, ardeii (inclusiv cel iute) tăiaţi cubuleţe şi căleşti totul 5 minute, după care adaugi 300 ml apă, roşia curăţată de coajă şi tăiată cubuleţe.
Acoperi vaşul cu capac şi laşi la foc mic, 30-35 de minute.
Pofta buna!