Saramura de peste (crap sau caras)
PrinteazaSaramura de peste (crap sau caras) din: carasi sau crap, sare, ulei, ardei iute, usturoi, sare.
- 4-6 caraşi mijlocii sau 1 crap mare
- 4-5 linguri cu sare grunjoasă
- 2 linguri cu ulei de salată
- 1 ardei iutei usturoi
- sare
Mod de preparare:
Curăţaţi peştele de aripioare, goliţi de intestine, spălaţi cu multă apă rece, puneţi peştele în sită să se scurgă. Presăraţi sare grunjoasă pe plită sau pe o tablă neagră pusă pe flacăra aragazului.
Puneţi peştele pe sare, frigeţi la foc potrivit până când carnea este pătrunsă. Strângeţi peştele fript într-o cratiţă largă şi turnaţi deasupra apă fierbinte.
Acoperiţi cratiţa pentru 20 min. Treceţi peştele curat (apa fierbinte a curăţat arsura şi a desprins solzii) în alt vas de faianţă, turnaţi deasupra un sos slab de usturoi (usturoi pisat mărunt, apă caldă, ulei de salată, sare) şi ardei iute tăiat felii subţiri.
Treceţi peştele în farfurii, acoperit de sos cald.
Serviţi cu mămăligă caldă.
Pofta buna!