Saramura de peste cu ardei iute
PrinteazaSaramura de peste cu ardei iute
- 1-2 kg peşte (în funcţie de câte persoane sunt la masă)
- 1/2 kg roşii
- ardei iute
- 1 legătură pătrunjel
- 1 legătură leuştean
- puţin ulei
- condimente
Mod de preparare:
Jumătate din peşte îl frigi pe o tablă presărată cu sare, iar jumătate îl prăjeşti în ulei. După ce s-a fript peştele pui şi roşiile pe tablă să se frigă.
Separat, într-o cratiţă, pui apa la fiert şi în ea adaugi ardei iute după gust, roşiile coapte pe tablă şi date pe râzătoare, condimente.
După ce a dat câteva clocote pui peştele (şi cel prăjit, şi cel fript) şi laşi să dea într-un fiert.
Tragi oala de pe foc şi adaugi pătrunjel şi leuştean tocat mărunt. Servesti cu mămăliguţă.
Saramura de peste cu ardei iute
Pofta buna!