Saramura de peste cu mamaliga

Printeaza

Saramura de peste cu mamaliga din: peste, usturoi, ardei iute, ardei grasi, rosii, frunze de dafin, ghimbir, ulei de floarea soarelui, patrunjel, lamaie, sare, piper, malai, paine prajita si cartofi.

Ingrediente:Saramura_de_peste_cu_mamaliga

  • un kilogram de peste
  • 6 catei de usturoi
  • un ardei iute
  • doi ardei grasi
  • 500 g rosii
  • doua frunze de dafin
  • o lingurita cu ghimbir ras
  • 100 ml ulei de floarea soarelui
  • patrunjel
  • po lamaie
  • sare
  • piper
  • malai
  • paine prajita
  • cartofi

 

Mod de preparare:

Pestele se eviscerează, se curăţă de solzi, se taie bucăţi potrivite, se spală şi se condimentează. Se frige pe grătar, se pune într-o tavă înaltă şi se stropeşte cu suc de lămâie. Ardeii graşi şi roşiile se spală, se şterg cu un şervet şi se frig pe grătar.

Se lasă să se răcească puţin, se curăţă de coajă şi se toacă mărunt. Usturoiul se curăţă de foi, se spală şi se toacă mărunt. Ardeiul iute se spală, se feliază şi se pune într-o oală.

Se adaugă frunzele de dafin, ghimbir, sare şi piper după gust şi cu uleiul de floarea-soarelui. Se toarnă un litru de apă, se fierbe totul, se presară pătrunjel tocat, se amestecă şi se toarnă peste peştele şi legumele din tavă.

Se acoperă cu un capac şi se lasă 30 de minute să se amestece aromele şi gusturile. Se serveste fierbinte, cu mamaliga, paine prajita sau piure de cartofi.

Saramura de peste cu mamaliga

Saramura_de_peste_cu_mamaliga

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.