Saramura de pui cu ardei capia
PrinteazaSaramura de pui cu ardei capia din: pulpe de pui, ardei capia, rosii, usturoi, ardei iute, cimbru, sare, piper.
- 4 pulpe pui dezosate
- 2 ardei capia
- 2 roşii
- usturoi
- un ardei iute
- cimbru
- piper
- sare
Mod de preparare:
Pulpele de pui se frig cu puţină sare pe grătar.
Separat, se pune apă la fiert, si în ea se adaugă sarea, piperul, cimbrul, roşiile şi ardeii capia, copţi, curăţaţi de coajă si tocaţi mărunt, si usturoiul tăiat mărunt.
Se dă saramura un pic în clocot, se adaugă pulpele fripte, se mai dau un pic în clocot şi se dau deoparte.
Saramura se serveste fierbinte, alături de mămăliguţă proaspăt preparată si un ardei iute.
Pofta buna!