Saramura de pui
PrinteazaSaramura de pui
Ingrediente:
- un pui de mărime mijlocie
- sare
- piper
- doi ardei
- patru roşii
- 1-2 ardei iuţi
- o căpăţînă de usturoi
- leuştean
Mod de preparare:
Puiul spălat, curăţat şi scurs bine de apă, se taie în două şi se pune la fript pe o plită dată cu sare din belşug. Cînd puiul este bine fript, se pune într-o cratiţă, deasupra se aşază roşiile mărunţite, ardeii, usturoiul tocaţi fin şi se acoperă cu apă fierbinte (oltenii mai pun un păhărel de ţuică şi unul de vin, pentru aromă).
Se pune vasul pe foc ca să dea cîteva clocote şi să se întrepătrundă condimentele. Cînd este gata, se presară deasupra leuştean din belşug.
Saramura de pui
Pofta buna!