Saramura delicioasa de crap

Printeaza

Saramura delicioasa de crap din: crap, sare, cimbru, bulion, dafin, piper, usturoi, ardeiiute, patrunjel.

Ingrediente:Saramura delicioasa de crap

  • crap de circa 1 1/2 kg
  • sare grunjoasă
  • 1 I apă
  • 2-3 crenguţe cimbru
  • 3 linguri bulion de casă
  • foi de dafin
  • sare fină
  • piper alb măcinat
  • 5 căţei de usturoi
  • 1 ardei iute verde
  • 1 legătură pătrunjel

 

Mod de preparare:

Eviscerezi peştele si îl speli bine, apoi îl usuci cu şervete absorbante. Ca să frigi peştele, îl aşezi într-o tavă mai înaltă, pe strat de 2 cm de sare grunjoasă şi îl acoperi cu sare. Nu cureţi peştele de solzi, întrucât aceştia protejează peştele să nu se ardă.

Frigi peştele 35 de minute la foc mediu, în cuptorul preîncălzit.

După ce l-ai fript, îl cureţi de pojghiţa de sare şi de solzi, îl speli puţin şi îl pui într-o tavă de inox.

Prepari saramura din apa fiartă cu foile de dafin şi cim­brul. Adaugi bulionul, piperul, foarte puţină sare şi, la final, usturoiul tăiat fideluţă. Torni saramura peste peşte şi decorezi cu pătrunjel verde şi ardei iute tocat fin.

Scoţi cimbrul din saramură şi o torni peste peşte.

 

Pofta buna!

1 comentariu

  1. Foarte buna saramura de crap

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.