Saramura delicioasa de crap
PrinteazaSaramura delicioasa de crap din: crap, sare, cimbru, bulion, dafin, piper, usturoi, ardeiiute, patrunjel.
- crap de circa 1 1/2 kg
- sare grunjoasă
- 1 I apă
- 2-3 crenguţe cimbru
- 3 linguri bulion de casă
- foi de dafin
- sare fină
- piper alb măcinat
- 5 căţei de usturoi
- 1 ardei iute verde
- 1 legătură pătrunjel
Mod de preparare:
Eviscerezi peştele si îl speli bine, apoi îl usuci cu şervete absorbante. Ca să frigi peştele, îl aşezi într-o tavă mai înaltă, pe strat de 2 cm de sare grunjoasă şi îl acoperi cu sare. Nu cureţi peştele de solzi, întrucât aceştia protejează peştele să nu se ardă.
Frigi peştele 35 de minute la foc mediu, în cuptorul preîncălzit.
După ce l-ai fript, îl cureţi de pojghiţa de sare şi de solzi, îl speli puţin şi îl pui într-o tavă de inox.
Prepari saramura din apa fiartă cu foile de dafin şi cimbrul. Adaugi bulionul, piperul, foarte puţină sare şi, la final, usturoiul tăiat fideluţă. Torni saramura peste peşte şi decorezi cu pătrunjel verde şi ardei iute tocat fin.
Scoţi cimbrul din saramură şi o torni peste peşte.
Pofta buna!
Foarte buna saramura de crap