Saramura din peste oceanic

Printeaza

Saramura din peste oceanic din: peste oceanic, sare, zeama de lamaie, untdelemn, sare, usturoi, ardei iute si foi de dafin.

Ingrediente:

  • 1,5 kg peşte oceanic (cod, stavrid, merluciu, macrou)
  • sare
  • zeamă de lămâie
  • puţin untdelemn

pentru saramură:

  • 2 1 apă
  • sare
  • doi căţei de usturoi
  • un ardei iute
  • piper boabe
  • foi de dafin

pentru mujdei:

  • 7-8 căţei de usturoi
  • sare
  • două lin­guri de untdelemn
  • zeama de la o lămâie

 

Mod de preparare Saramura din peste oceanic:

Peştele se curăţă, se spală şi se filetează, apoi se sărează puţin şi se frige pe un grătar sau într-o tigaie cu foarte puţin untdelemn

. Se aşază pe fundul unui vas termorezistent şi se stropeşte cu zeamă de lămâie.

Pentru saramură, se pune la fiert apă cu sare (după gust), felii subţiri de usturoi şi ardei iute, piper şi foi de dafin.

După ce a dat în câteva clo­cote, se toarnă zeama peste peşte şi se dă la cuptor pentru 10 minute.

Intre timp, se pregăteşte un mujdei de usturoi, cu sare, unt­delemn şi zeamă de lămâie.

Se seveşte alături de saramura de peşte, cu pâine albă sau mămăliguţă.

 

 

Poftă bună!

 

 

Incoming search terms:

  • saramura de merluciu

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.