Saramura din peste oceanic
PrinteazaSaramura din peste oceanic din: peste oceanic, sare, zeama de lamaie, untdelemn, sare, usturoi, ardei iute si foi de dafin.
Ingrediente:
- 1,5 kg peşte oceanic (cod, stavrid, merluciu, macrou)
- sare
- zeamă de lămâie
- puţin untdelemn
pentru saramură:
- 2 1 apă
- sare
- doi căţei de usturoi
- un ardei iute
- piper boabe
- foi de dafin
pentru mujdei:
- 7-8 căţei de usturoi
- sare
- două linguri de untdelemn
- zeama de la o lămâie
Mod de preparare Saramura din peste oceanic:
Peştele se curăţă, se spală şi se filetează, apoi se sărează puţin şi se frige pe un grătar sau într-o tigaie cu foarte puţin untdelemn
. Se aşază pe fundul unui vas termorezistent şi se stropeşte cu zeamă de lămâie.
Pentru saramură, se pune la fiert apă cu sare (după gust), felii subţiri de usturoi şi ardei iute, piper şi foi de dafin.
După ce a dat în câteva clocote, se toarnă zeama peste peşte şi se dă la cuptor pentru 10 minute.
Intre timp, se pregăteşte un mujdei de usturoi, cu sare, untdelemn şi zeamă de lămâie.
Se seveşte alături de saramura de peşte, cu pâine albă sau mămăliguţă.
Poftă bună!
Incoming search terms:
- saramura de merluciu