Saramură de hribi cu rozmarin

Printeaza

Saramură de hribi: hraibi, ulei, ardei iute, ardei gras, rosii, patrunjel, rozmarin, sare, piper.

Ingrediente:Saramură de hribi cu rozmarin

  • 1 kg hribi sau alte ciuperci
  • 50 ml ulei
  • 1 ardei iute
  • 1 ardei gras
  • 4 roşii
  • 1 legătură pătrunjel
  • 2 fire rozmarin
  • sare
  • piper

Mod de preparare:

Indepărtezi picioruşele hribilor, le speli şi le scurgi bine de apă.

Ungi ciupercile cu ulei, le presari cu sare grunjoasă şi le frigi pe o tablă încinsă sau pe grătar, până când se rumenesc pe ambele părţi. Pui 500 ml de apă fiartă într-o crăticioară.

Când apa în­cepe să fiarbă în clocot, pui ardeiul gras şi cel iute, ambii tocaţi mărunt, roşiile tăiate în feliuţe subţiri, pătrunjelul şi rozmarinul tocate mărunt.

Opreşti focul şi pui în crăticioară ciupercile fripte, fără a le scutura de sare.

Acoperi crăticioara cu un capac şi laşi saramura de ciuperci timp de 10 minute să se înăbuşe, înainte de a o servi.

 

Pofta buna!

 

 

 

 


poate iti place si:

Hribi cu usturoi si ardei iute

Hribi cu usturoi si ardei iute

Hribi cu usturoi si ardei iute din: hribi, ulei, usturoi, cimbru, ardei, sare, piper. Ingrediente: hrib ulei de măsline sare piper usturoi pisat cimbru pătrunjel verde 1 ardei iute   Mod de preparare: Condimentele se amestecă într-un bol, se curăţă hribii şi se taie în jumătate sau felii, se ung cu amestecul de condimente sau […]

Ciulama de hribi cu verdeata

Ciulama de hribi cu verdeata 

Ciulama de hribi cu verdeata din: hribi, ulei, faina, zahar, lapte, smantana, sare, piper, marar. Ingrediente: 1/2 kg hribi 100 ml ulei 2 linguri cu făină 1 lingură cu zahăr 1 cană cu lapte 1 cană cu smântână sare piper mărar tocat   Mod de preparare: Curăţaţi hribii de frunze şi nisip, spălaţi cu atenţie în […]

 

Tartine cu hribi

Tartine cu hribi

Tartine cu hribi din: paine de casa, cascaval, hribi, ulei de masline extravirgin, sare si piper. Ingrediente: 4 felii mari de pâine de casă 280 g caşcaval 4-5 hribi de dimensiune medie 2 linguri ulei de măsline extravirgin sare şi piper   Mod de preparare: Taie caşcavalul cât mai subţire şi aşază-le pe feliile de […]

 

Ciulama de hribi cu verdeata

Ciulama de hribi cu marar

Ciulama de hribi cu marar din: hribi, unt sau ulei, faina, zahar, lapte, smantana, sare, piper, marar. Ingrediente: 1/2 kg hribi 100 g unt sau ulei 2 linguri cu făină 1 lingură cu zahăr 1 cană cu lapte nefiert 1 cană cu smântână sare piper mărar tocat   Mod de preparare: Curăţaţi hribii de frunze […]

 

Hribi cu usturoi si ardei iute

Hribi cu usturoi la gratar

Hribi cu usturoi la gratar din: hribi, ulei, usturoi, cimbru, ardei, sare, piper. Ingrediente: hrib ulei de măsline sare piper usturoi pisat cimbru pătrunjel verde 1 ardei iute   Mod de preparare: Condimentele se amestecă într-un bol, se curăţă hribii şi se taie în jumătate sau felii, se amesteca cu condimentele. Hribii se pun pe […]

 

 

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.