Saramură de hribi
PrinteazaSaramură de hribi din: hribi, ulei, ardei iute, ardei gras, rosii, patrunjel, rozmarin, sare si piper.
- 1 kg hribi
- 50 ml ulei
- 1 ardei iute
- 1 ardei gras
- 4 rosii
- 1 legatura patrunjel
- 2 fire rozmarin
- sare
- piper
Mod de preparare:
Indepărtaţi picioruşul ciupercilor, spălaţi-le şi scurgeţi-le bine de apă.
Ungeţi ciupercile cu ulei, presărati-le cu sare grunjoasă şi frigeţi-le pe o tablă încinsă sau pe grătar până când se rumenesc pe ambele părţi.
Puneţi 500ml de apă la fiert într-o crăticioară.
Când apa începe să fiarbă în clocot adăugaţi ardeiul gras şi cel iute ambii tocaţi mărunt, roşiile tăiate în feliuţe subţiri, pătrunjelul şi rozmarinul tocate mărunt.
Opriţi focul şi puneţi în crăticioară ciupercile fripte, fără a le scutura de sare, acoperiţi crăticioara cu un capac şi lăsaţi saramura de ciuperci 10 minute să se înăbuşe, înainte de a o servi.
Saramură de hribi
Pofta buna!
Foarte buna saramura de hribi