Saramura de miel cu anason si nucsoara
PrinteazaSaramura de miel cu anason si nucsoara din: pulpe de miel, seminţe de anason, nucşoară neagră, piper, chaat maşala, usturoi, pastă de usturoi, pastă de ghimbir, făină de mazăre, zeamă de lămâie, ulei de muştar, seminţe de muştar, seminţe de ceapă, papaya, praf de chili roşu, iaurt, sare.
Ingrediente:
- 8 bucăţi de pulpe de miel
- 5 g seminţe de anason
- 2 g nucşoară neagră
- 5 g piper
- 5 g chaat maşala
- 3 g usturoi
- 10 g pastă de usturoi
- 10 g pastă de ghimbir
- 10 g făină de mazăre
- 15 ml zeamă de lămâie
- 50 ml ulei de muştar
- 5 g seminţe de muştar
- 5 g seminţe de ceapă
- 1 bucată mică de papaya crud
- 15 g praf de chili roşu
- 50 g iaurt amestecat bine
- sare după gust
Mod de preparare:
Se bate carnea cu un ciocan pentru şniţele Se amestecă cu papaya, pasta de ghimbir şi cea de usturoi, se pune sare şi se lasă deoparte.
Se încinge făina de mazăre într-o tigaie până când se rumeneşte, apoi se presară deasupra bucăţilor de miel.
Se adafigă la iaurt ingredientele rămase (cu excepţia sucului de lămâie şi a chaat masalei) şi se amestecă bine, până la omogenizare.
Se marinează bucăţile în acest amestec timp de două ore. Se încinge în prealabil cuptorul la 175 °C.
Bucăţile de miel se trec prin ţepuşe şi se pregătesc frigăruile în cuptor.
Se scoate carnea de pe frigărui, se presară tu chaat maşala şi zeamă de lămâie şi se serveşte.
Pofta buna!