Quiche Lorraine este mai mult decât o simplă tartă sărată; este o poveste de tradiție, evoluție și rafinament culinar care își are originile în regiunea Lorraine din Franța. Acest clasic al bucătăriei franceze a traversat secole, transformându-se dintr-un fel de mâncare […]
Saramura de peste cu boia
PrinteazaSaramura de peste cu boia din: peste, ulei, boia, verdeata, sare, piper.
Ingrediente:
- 1 kg de peşte
- 1 lingură de ulei
- boia de ardei
- verdeaţă
- sare
- piper
Mod de preparare:
Saramura de peste cu boia: Peştele se curăţă de solzi, de aripioare şi intestine. Se spală, se şterge şi se unge cu ulei.
frige pe un grătar încins, pe ambele părţi.
Saramura se prepară din: 1 ceaşcă de apă, 1 lingură de ulei, boia iute, sare, piper care se fierb şi se toarnă peste peşte.
serveşte cu verdeaţă tocată mărunt.
In saramură se pot adăuga 2 căţei de usturoi.
Peştele se poate frige pe o plită încinsă presărată cu multă sare.
Pofta buna!
Fazan în Sos de Rodie și Miere
fazan, sare, piper, ulei de masline extravirgin, ceapa, usturoi, suc de rodie, miere, rozmarin, seminte de rodie, frunze de menta. Această combinație inovatoare de dulceața mierii cu aciditatea sucului de rodie aduce o explozie de gusturi în fiecare înghițitură, oferind o notă exotică cărnii de fazan. Perfect […]
Imi place saramura de peste