Saramură de pește cu ciuperci

Printeaza

Saramură de pește cu ciuperci din: peste, ceapa, rosie, ardei grasi, ardei iute, pasta de tomate, usturoi, ciuperci, ulei, sare, piper, patrunjel.

retete

Ingrediente:

  • 1 kg pește (păstrăv, crap)
  • 1 ceapă
  • 1 roșie
  • 2 ardei grași
  • 1 ardei iute
  • 2-3 linguri pastă de tomate
  • 1-2 căței de usturoi
  • cateva ciuperci
  • ulei
  • sare
  • piper
  • pătrunjel

 

Mod de preparare:

Tai ceapa solzișori și ardeii fâșii.

Călești ceapa în 2-3 linguri de ulei, iar când devine lucioasă și transparentă, adaugi ardeii și le călești împreună 3-4 minute.

Torni treptat 300 ml apă fierbinte în care ai dizolvat bulionul, după care pui roșia, în prealabil opărită, decojită și tăiată cubulețe.

Lași să fiarbă la foc mic, timp de 30 de minute.

Spre sfârșitul fierberii, pui usturoiul curățat și zdrobit, sare și piper după gust.

Speli peștii curățați, îi usuci cu șervete absorbante, îi porționezi și frigi bucățile pe grătar.

Scoți peștele într-un vas adânc și torni peste el saramura.

Coci pe grill și ciupercile, apoi le presari cu puțină sare și verdeață.

Servești peștele cu mămăligă pripită și ciupercile gratinate, toate presărate cu pătrunjel fin tocat.

 

 

Pofta buna!

 

 

 


poate iti place si:

Saramura de peste picanta

Saramura de peste picanta

Saramura de peste picanta din: peste, sare, ulei, usturoi, ardei iute. Ingrediente: 3-4 peşti mai mici sare ulei 1 căpăţână usturoi 2-3 ardei iuţi   Mod de preparare: Peştii se recomandă a fi mai mici (cam 0,250-0,5 kg bucata). Cei mai apreciaţi peşti pentru saramură sunt crapul şi carasul (împătimiţii apreciază mult şi bibanul, care […]

 

Saramura de caras cu usturoi

Saramura de peste cu usturoi

Saramura de peste cu usturoi din: caras, suc de rosii, usturoi, sare, apa, piper, cimbru, ardei iute, patrunjel, legume deshidratate. Ingrediente: 1 -1,5 kg caras 100 ml suc de roşii cu ardei 7-8 căţei de usturoi 2 linguri sare grunjoasă 200 ml apă piper cimbru 1 ardei iute pătrunjel verde 1 lingură legume deshidratate   Mod […]

 

 

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.