Saramura de peste picanta din: peste, sare, ulei, usturoi, ardei iute. Ingrediente: 3-4 peşti mai mici sare ulei 1 căpăţână usturoi 2-3 ardei iuţi Mod de preparare: Peştii se recomandă a fi mai mici (cam 0,250-0,5 kg bucata). Cei mai apreciaţi peşti pentru saramură sunt crapul şi carasul (împătimiţii apreciază mult şi bibanul, care […]
Saramură de pește cu ciuperci
PrinteazaSaramură de pește cu ciuperci din: peste, ceapa, rosie, ardei grasi, ardei iute, pasta de tomate, usturoi, ciuperci, ulei, sare, piper, patrunjel.
Ingrediente:
- 1 kg pește (păstrăv, crap)
- 1 ceapă
- 1 roșie
- 2 ardei grași
- 1 ardei iute
- 2-3 linguri pastă de tomate
- 1-2 căței de usturoi
- cateva ciuperci
- ulei
- sare
- piper
- pătrunjel
Mod de preparare:
Tai ceapa solzișori și ardeii fâșii.
Călești ceapa în 2-3 linguri de ulei, iar când devine lucioasă și transparentă, adaugi ardeii și le călești împreună 3-4 minute.
Torni treptat 300 ml apă fierbinte în care ai dizolvat bulionul, după care pui roșia, în prealabil opărită, decojită și tăiată cubulețe.
Lași să fiarbă la foc mic, timp de 30 de minute.
Spre sfârșitul fierberii, pui usturoiul curățat și zdrobit, sare și piper după gust.
Speli peștii curățați, îi usuci cu șervete absorbante, îi porționezi și frigi bucățile pe grătar.
Scoți peștele într-un vas adânc și torni peste el saramura.
Coci pe grill și ciupercile, apoi le presari cu puțină sare și verdeață.
Servești peștele cu mămăligă pripită și ciupercile gratinate, toate presărate cu pătrunjel fin tocat.
Pofta buna!
poate iti place si:
Saramura de peste picanta
Saramura de peste cu usturoi
Saramura de peste cu usturoi din: caras, suc de rosii, usturoi, sare, apa, piper, cimbru, ardei iute, patrunjel, legume deshidratate. Ingrediente: 1 -1,5 kg caras 100 ml suc de roşii cu ardei 7-8 căţei de usturoi 2 linguri sare grunjoasă 200 ml apă piper cimbru 1 ardei iute pătrunjel verde 1 lingură legume deshidratate Mod […]
Pofta buna!