Saramură de Pește cu Mămăliguță – O Combinație Savuroasă

Printeaza

Saramură de Pește cu Mămăliguță – O Combinație Savuroasă din: peste proaspat, rosii, ardei grasi, usturoi, patrunjel, lamai, sare, piper, mamaliguta.

Descoperiți o rețetă care combină savoarea mării cu confortul bucătăriei tradiționale. Saramura de pește cu mămăliguță este un fel de mâncare care îmbină prospețimea peștelui cu textura bogată și gustoasă a mămăliguței.

Este o alegere perfectă pentru o cină în familie sau o seară specială cu prietenii.

Ingrediente:

 

Mod de preparare:

Curățați peștele și tăiați-l în bucăți potrivite. Condimentați cu sare și piper.

Coaceti roșiile și ardeii, apoi curățați-i de coajă și tocați mărunt.

Într-un vas larg, așezați peștele, adăugați roșiile și ardeii, usturoiul pisat și jumătate din cantitatea de pătrunjel tocat.

Stropiti pestele cu suc de lamaie proaspat stors și adăugați apă până când acesta este acoperit.

Lăsați să fiarbă la foc mic până când peștele este gata.

Pentru mămăliguță, fierbeți apa cu sare. Adăugați mălaiul în ploaie, amestecând constant pentru a evita formarea cocoloașelor. Gătiți până când mămăliga se desprinde de pe pereții vasului.

Serviți saramura fierbinte alături de mămăliguță.

Saramură de Pește cu Mămăliguță – O Combinație Savuroasă

Valori Nutriționale (per porție):

  • Calorii: aproximativ 450
  • Carbohidrați: 35g
  • Proteine: 60g
  • Grăsimi: 10g

 

Această rețetă de saramură de pește cu mămăliguță este nu doar delicioasă, ci și încărcată cu nutrienți. Este o mâncare sățioasă, perfectă pentru serile răcoroase, aducând în farfuria dumneavoastră gustul autentic al bucătăriei de acasă.

Experimentați această combinație clasică și lăsați-vă surprinși de gusturile sale simple, dar profund satisfăcătoare.

 

 

Pofta buna!

 

 

 

 

 


poate iti place si:

Saramura de peste cu verdeata

Saramura de peste cu verdeata din: peste, usturoi, ardei iute, ardei capia, rosii, patrunjel, marar, sare grunjoasa. Ingrediente: 1 peste de 1 kg 1 capatana de usturoi 2 ardei iuti 2 ardei capia 3 rosii 2-3 linguri patrunjel si marar tocate sare grunjoasa Mod de preparare: Cureţi peştele de aripioare, branhii şi intestine şi îl […]

 

 

Pofta buna!

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.