Saramură de peşte cu mămăliguţă
PrinteazaSaramură de peşte cu mămăliguţă din: crap, sare de muraturi, ardie iute, ulei, usturoi, patrunjel, malai, apa, sare.
- 1 crap mare sau 6 carasi mijlocii
- sare de muraturi
- ardei iute
- 2 linguri cu ulei
- usturoi pisat
- patrunjel tocat fin
- 300 g malai
- 1 l apa
- sare – pentru mamaliga
Mod de preparare:
Imprăştiaţi sare grunjoasă pe tablă sau pe plită, aşezaţi deasupra peştele spălat şi golit, apoi sărat şi uns cu ulei.
Lăsaţi să se frigă până când peştele e pătruns, puneţi peştele în cratiţă cu apă caldă, îl lăsaţi 2-3 min, îl aşezaţi în alt vas cu apă caldă, în care aţi pus usturoi pisat, 2 linguri cu ulei şi ardei iute tăiat mărunt.
Serviţi imediat, cu mămăliguţă caldă (făcută din apă fierbinte, sare, mălai pus câte puţin şi amestecat energic cu lingura de lemn).
Mămăliga se fierbe la foc moale 15-20 min. La saramură se serveşte vin alb, uşor.
Saramură de peşte cu mămăliguţă
Pofta buna!