Saramura de peste cu rosii si usturoi
PrinteazaSaramura de peste cu rosii si usturoi din: peşte (caras, novac), otet, apa, ardei iuti, rosii, ardei gras verde, usturoi, verdeţuri (pătrunjel, ţelină frunze, leuştean, mărar), sare grunjoasă.
Ingrediente:
- 2 kg peşte (caras, novac)
- 2 linguri cu oţet
- 1 l apă
- 2 ardei iuţi
- 2 roşii bine coapte
- 1 ardei gras verde
- 1 căpăţână de usturoi
- verdeţuri (pătrunjel, ţelină frunze, leuştean, mărar)
- 2 căni cu sare grunjoasă
Mod de preparare:
Curăţă peştele de maţe, branhii şi dorsale, dar nu te atinge de solzi. Spală-l bine.
Curăţă şi toacă legumele şi verdeaţa.
Pune o plită pe foc mic să se încingă bine, presară sare grun- joasă în strat grosuţ.
Când sarea e fierbinte, aşază peştele deasupra. întoarce-l la fiecare 2-3 minute. Pune roşia şi ardeiul iute.
Intre timp, pune apa la fiert. Separat, prepară un mujdei din usturoi şi ulei, cu o picătură, două de oţet, ca pe maioneză.
Adaugă roşia, tocată. Când peştele e gata, îl aşezi pe platou şi torni deasupra mujdeiul.
Torni apa fiartă peste sarea de pe plită şi râcâi puţin.
Rezultatul îl adaugi peste peşte, împreună cu ardeiul şi verdeaţa tocate.
Serveşti fierbinte, cu mămăliguţă.
Saramura de peste cu rosii si usturoi
Pofta buna!
De cand n am mai mancat o saramura!