Saramura de peste cu verdeata

Printeaza

Saramura de peste cu verdeata din: peste, usturoi, ardei iute, ardei capia, rosii, patrunjel, marar, sare grunjoasa.

Ingrediente:Saramura_de_peste_cu_verdeata

  • 1 peste de 1 kg
  • 1 capatana de usturoi
  • 2 ardei iuti
  • 2 ardei capia
  • 3 rosii
  • 2-3 linguri patrunjel si marar tocate
  • sare grunjoasa

Mod de preparare:

Cureţi peştele de aripioare, branhii şi intestine şi îl speli. Dacă are solzi, nu îi cureţi. îl dai cu puţină sare în interior. Pui pe foc la încins o tavă sau o tablă pe care presari sare grunjoasă.

Aşezi peştele întreg. După ce peştele s-a fript pe ambele părţi, cureţi tabla de sare şi pui la copt roşiile şi ardeii capia până când capătă o culoare maronie. Le cureţi de coajă când sunt gata.

Separat, aşezi un vas cu apă pe foc şi când aceasta este căl¬duţă pui ardeiul iute tocat şi usturoiul pisat şi stingi focul. Cureţi peştele fript de piele. Aceasta, cu sarea pe ea, se pune în vasul cu apă caldă, usturoi şi ardei aproximativ 5 minute.

Apoi arunci pieliţa. în acelaşi vas, adaugi roşiile şi ardeii copţi. Aşezi peştele într-un vas, iar peste el torni zeama cu legume şi verdeaţă. Serveşti cât e caldă.

Saramura de peste cu verdeata

Saramura_de_peste_cu_verdeata

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.