Saramură picantă de peşte (crap)
PrinteazaSaramură picantă de peşte
- 1-2 crapi
- 1 l apă
- 5 linguri oţet
- 3 ardei iuţi
- 2 linguri zahăr
- 1 lingură sare
- 1 legătură mărar
- piper după gust
- foi de dafin
- cuişoare
- cimbru
- ienibahar
Mod de preparare:
Cureţi peştele, îl tai bucăţi pe care le presari cu sare şi piper şi le pui la fript, pe grătarul bine încins. Separat, pui la fiert apa cu oţetul, verdeaţa, ardeii iuţi tăiaţi mărunt, zahărul şi condimente după gust.
Răstorni apoi saramura într-un vas de sticlă şi pui rând pe rând bucăţile de peşte gata fripte. Serveşti saramura de peşte cu mămăliguţă.
Pofta buna!