Saramura Picantă de Pește: Aroma și Tradiție în Bucătăria Românească

Printeaza

Saramura Picantă de Pește: Aroma și Tradiție în Bucătăria Românească din: peste, apa, rosii, ardei iuti, usturoi, ulei de floarea soarelui, sare, piper, chili, marar.

Savurați o variantă picantă și aromată a tradiționalei saramuri de pește, un deliciu culinar ce îmbină gustul intens cu tradiția românească.

Această rețetă ușoară de saramură picantă de pește nu este doar delicioasă, dar este și o poartă către bogata istorie culinară a României. Ideală pentru o cină specială sau pentru a aduce un plus de savoare mesei de weekend.

Ingrediente

  • 1 kg de peste (crap sau șalău)
  • 3 litri de apă
  • 6 roșii medii, tăiate
  • 3 ardei iuți, tăiați mărunt
  • 5 căței de usturoi, zdrobiți
  • 3 linguri de ulei de floarea-soarelui
  • Sare, piper și chili după gust
  • 1 legătură de mărar proaspăt, tocat

 

Mod de preparare

Curăță și spală peștele, apoi condimentează-l cu sare, piper și chili. Lăsați-l să se odihnească timp de 30 de minute.

Într-o oală mare, aduceți la fierbere apa. Adăugați roșiile și ardeii iuți.

Reduceți focul și adăugați peștele în oală. Lăsați să fiarbă la foc mic timp de 15 minute.

Adăugați usturoiul zdrobit și uleiul de floarea-soarelui, gătind pentru încă 5 minute.

Opriți focul și adăugați mărarul tocat.

Saramura Picantă de Pește: Aroma și Tradiție în Bucătăria Românească

Valori Nutriționale (per porție)

  • Calorii: 280 kcal
  • Proteine: 34 g
  • Carbohidrați: 10 g
  • Grăsimi: 12 g

 

Această variantă de saramură de pește își are originile în inima bucătăriei tradiționale românești, fiind o alegere populară în rândul iubitorilor de mâncăruri picante.

Rețeta combină gustul intens al peștelui proaspăt cu aromele picante ale ardeiului iute, creând un fel de mâncare unic și memorabil. Este perfectă pentru cei care își doresc să experimenteze o nouă fațetă a bucătăriei românești.

Experimentați această rețetă de saramură picantă de pește pentru a adăuga un strop de aventură culinară la masa dumneavoastră.

Fie că o pregătiți pentru a impresiona oaspeții sau pur și simplu pentru a vă răsfăța cu un fel de mâncare tradițional românesc, această rețetă va aduce cu siguranță un zâmbet pe buzele tuturor.

 

 

Pofta buna!

 

 

 

 

 

 

Saramură de pește cu ciuperci

Saramură de pește cu ciuperci din: peste, ceapa, rosie, ardei grasi, ardei iute, pasta de tomate, usturoi, ciuperci, ulei, sare, piper, patrunjel. Ingrediente: 1 kg pește (păstrăv, crap) 1 ceapă 1 roșie 2 ardei grași 1 ardei iute 2-3 linguri pastă de tomate 1-2 căței de usturoi cateva ciuperci ulei sare piper pătrunjel   Mod […]

 

 

Pofta buna!

 

 

 

1 comentariu

  1. vreti sa spuneti ciorba picanta de peste ca numai a saramura nu seamana. In Dolj, Olt, Mehedinti la Dunare nu asa se face saramura de peste !!!??? Mai spuneti si ca e traditionala . UNDE ?. Voi gatiti sau faceti situri de mancaruri ?

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.