Saramura de porc

Printeaza

Saramura de porc din: oase si carne de porc, slanina, sare, usturoi, piper, dafin.

Ingrediente:Saramura de porc

  • sare
  • ou
  • 1 căpăţână de usturoi pisat şi câţiva căţei de usturoi întregi
  • boabe de piper
  • 5-6 foi de dafin
  • câteva seminţe de pin şi ienibahar
  • oase si carne de porc
  • slanina

 

 

Mod de preparare:

Se face o saramură cu atâta sare cât să ţină oul la suprafaţa apei, se adaugă 1 căpăţână de usturoi pisat şi câţiva căţei de usturoi întregi, boabe de piper întregi şi măcinate, după gust, 5-6 foi de dafin, câteva seminţe de pin şi ienibahar.

Totul se fierbe şi se răceşte.

Oasele, carnea, ciolanele şi cele pentru piftii se pun în saramură. La fiecare 2 zile se mişcă cele de sus să ajungă jos şi invers, cele de jos să ajugă sus.

Carnea şi oasele pot rămâne 14-16 zile, slănina 20-21 de zile; înainte de afumare se lasă la zvântat 2 zile, apoi se afumă (cu fum rece) 2 zile.

 

Pofta buna!

 

 


poate iti place si:

retete

Cotlet de porc cu telina la cuptor

Cotlet de porc cu telina la cuptor din: cotlet de porc fara os, telina, condimente, mustar, zeama de lamaie, ulei, unt, smantana, usturoi, ceapa, patrunjel, sare, piper. Ingrediente: 1 kg cotlet fără os 700 g țelină condimente pentru carnea de porc 3 linguri muștar zeama de la 2 lămâi 4-5 linguri ulei 1 lingură unt […]

 

 

retete

Varză cu bere și ciolan de porc

Varză cu bere și ciolan de porc din: varza, ceapa, ulei, bere, boabe de piper, foi de dafin, ciolan, mustar picant, bere. Ingrediente: 1 varză 2 cepe 2 linguri ulei 200 ml bere boabe de piper 2 foi de dafin 1 ciolan 200 g muştar picant 300 ml bere     Mod de preparare: Ciolanul […]

 

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.