Cotlet de porc cu telina la cuptor din: cotlet de porc fara os, telina, condimente, mustar, zeama de lamaie, ulei, unt, smantana, usturoi, ceapa, patrunjel, sare, piper. Ingrediente: 1 kg cotlet fără os 700 g țelină condimente pentru carnea de porc 3 linguri muștar zeama de la 2 lămâi 4-5 linguri ulei 1 lingură unt […]
Saramura de porc
PrinteazaSaramura de porc din: oase si carne de porc, slanina, sare, usturoi, piper, dafin.
- sare
- ou
- 1 căpăţână de usturoi pisat şi câţiva căţei de usturoi întregi
- boabe de piper
- 5-6 foi de dafin
- câteva seminţe de pin şi ienibahar
- oase si carne de porc
- slanina
Mod de preparare:
Se face o saramură cu atâta sare cât să ţină oul la suprafaţa apei, se adaugă 1 căpăţână de usturoi pisat şi câţiva căţei de usturoi întregi, boabe de piper întregi şi măcinate, după gust, 5-6 foi de dafin, câteva seminţe de pin şi ienibahar.
Totul se fierbe şi se răceşte.
Oasele, carnea, ciolanele şi cele pentru piftii se pun în saramură. La fiecare 2 zile se mişcă cele de sus să ajungă jos şi invers, cele de jos să ajugă sus.
Carnea şi oasele pot rămâne 14-16 zile, slănina 20-21 de zile; înainte de afumare se lasă la zvântat 2 zile, apoi se afumă (cu fum rece) 2 zile.
Pofta buna!
poate iti place si:
Cotlet de porc cu telina la cuptor
Varză cu bere și ciolan de porc
Varză cu bere și ciolan de porc din: varza, ceapa, ulei, bere, boabe de piper, foi de dafin, ciolan, mustar picant, bere. Ingrediente: 1 varză 2 cepe 2 linguri ulei 200 ml bere boabe de piper 2 foi de dafin 1 ciolan 200 g muştar picant 300 ml bere Mod de preparare: Ciolanul […]
Pofta buna!