Saramură de pui cu fasole verde

Printeaza

Saramură de pui cu fasole verde din: pulpe de pui, ardei iute, rosii, ceapa, usturoi, ardei gras, fasole verde, ulei de floarea soarelui, sare, piper, malai, varza alba, varza rosie.

 

Ingrediente:

  • 4 pulpe de pui
  • doi ardei iuti
  • 3 rosii
  • doua cepe
  • 6 catei de usturoi
  • 3 ardei grasi
  • 400 g fasole verde
  • o lingurita oregano
  • un litru de apa
  • ulei de floarea soarelui
  • sare
  • piper
  • malai
  • varza alba
  • varza rosie

 

Mod de preparare:

Pulpele de pui se spală, se ung cu ulei şi se condimentează. Se frig pe grătarul încins şi se pun într-un castron.

Roşiile se spală, se taie în jumătăţi sau sferturi şi se pun într-un bol. Ardeii graşi se spală, se curăţă de seminţe şi se taie felii.

Ardeii iuţi se spală, se taie felii şi se pun peste roşii împreună cu ardeii graşi.

presară cepele curăţate de foi şi tăiate în bucăţi mai mici, usturoiul curăţat şi lăsat întreg.

adaugă oregano, sare şi piper după gust. Se pune totul la fiert cu apa şi, când a dat în clocot, se adaugă pulpele de pui.

opreşte focul, se acoperă cu un capac şi se lasă până se răceşte puţin.

Fasolea verde se fierbe în apă cu sare, se căleşte în puţin ulei, se condimentează şi se serveşte alături de saramura de pui.

Se servesc ca atare, cu mamaliga sau cu o salata de varza alba si varza rosie.

 

 

Saramură de pui cu fasole verde

Saramura_de_pui_cu_fasole_verde

Pofta buna!

 

 

 

1 comentariu

  1. Saramura de pui? n-am gustat niciodata

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.