Saramură
PrinteazaSaramura din: crap, rosii, ardei iute, usturoi, patrunjel, sare, ulei si piper.
Ingrediente:
- 1 crap
- 2 rosii
- 2 ardei iuti
- 4 catei de usturoi
- 2 legaturi de patrunjel
- 50 g sare mare
- 2 linguri cu ulei
- sare
- piper
Mod de preparare Saramură:
Spală peştele, curăţă-l şi porţionează-l. Sărează-l, pune bucăţile în tigaia grill şi lasă să se rumenească pe ambele părţi, între timp, căleşte ardeii iuţi, roşiile tăiate în sferturi, usturoiul tocat mărunt şi stinge cu un litru de apă fiartă şi răcită.
Adaugă piper şi, opţional, două foi de dafin. Spre final, introdu bucăţile de peşte şi lasă să dea într-un clocot.
Saramură
Pofta buna!