Sărătele cu bacon
PrinteazaSărătele cu bacon din: aluat, oua, rosii, parmezan, bacon, ulei, ardei capia, ceapa, usturoi, ardei iute, sare, piper, cimbru, scortisoara, ghimbir.
- doua foi aluat foitaj
- doua oua
- doua conserve rosii
- 200 g parmezan
- 300 g bacon
- 80 ml ulei
- un ardei capia
- o ceapa
- 3 catei de usturoi
- un ardei iute mic
- sare
- piper
- cimbru
- nucsoara
- scortisoara
- ghimbir ras
Mod de preparare:
Foile de aluat se întind cu un sucitor până se subţiază şi se înţeapă din loc în loc cu dinţii unei furculiţe. Se presară o foaie cu bacon tocat, se acoperă cu a doua foaie şi se ung cu ou bătut.
Se presară parmezanul dat pe râzătoare, se decupează forme diferite şi se aşază pe o tavă tapetată cu hârtie de copt.
Se introduc în cuptorul încins şi se coc la foc potrivit până devin aurii, se scot pe un platou şi se lasă să se răcească. Ceapa şi usturoiul se curăţă de foi, se spală şi se taie bucăţele.
Ardeii se spală şi se curăţă de seminţe, se taie felii şi se pun la călit în uleiul încins.
Se călesc două minute, se adaugă ceapa, se mai lasă încă cinci minute, apoi şe adaugă usturoiul şi roşiile pasate. Se condimentează, se pune cimbru după gust, se lasă să fiarbă până se îngroaşă sosul şi se serveşte alături de sărăţele.
La sosul de rosii se mai poate adauga nucsoara, scortisoara sau ghimbir ras.