Saratele cu cascaval
PrinteazaSaratele cu cascaval din: unt, parmezan, cascaval, sare, boia, galbenusuri, smantana, faina, praf de copt, mac, susan, fistic, chimen, sare.
- 150 g unt
- 60 g parmezan
- 120 g cascaval moale ras
- 1/2 lingurita sare
- 1 lingurita boia
- 2 galbenusuri
- 100 ml smantana
- 250 g faina
- 1/2 lingurita praf de copt
- mac
- susan
- fistic
- chimen
- sare
Mod de preparare:
Se amestecă untul cu cele două feluri de caşcaval, sare, boia, 1 gălbenuş şi smântână.
Se amestecă făina cu praf de copt şi se frământă cu compoziţia de mai sus.
Se face o bilă de aluat şi se înfăşoară în folie; se dă la frigider 60 min.
Cuptorul se încinge la 200 °C. Se întinde o foaie de aluat groasă de 4-5 mm şi se decupează fursecuri sau batonaşe; se ung cu gălbenuş bătut.
Se presară pe fiecare mac, susan, fistic, chimen şi pe toate se presară sare. Se coc 12-15 minute.
Saratele cu cascaval
Pofta buna!