Saratele cu chimen si susan

Printeaza

Saratele cu chimen si susan din: faina, osanza, lapte, drojdie, zahar, sare, ou, seminte.

Ingrediente:Saratele_cu_chimen_si_susan

  • 200 g făină
  • 150 g osânză
  • 150 ml lapte
  • 30 g drojdie
  • 1 lingură zahăr
  • 1 linguriţă sare
  • 1 ou
  • seminţe de chimen si susan

 

Mod de preparare:

Zahărul şi drojdia se dizolvă în laptele călduţ şi se lasă la crescut. Făina se cerne, se adaugă osânza, sarea şi maiaua şi se frământă un aluat neted. Dacă este nevoie, se mai adaugă puţin lapte.

Se acoperă, se lasă să dospească. După 40 minute se scoate pe planşeta presărată cu faină, se întinde într-o foaie de 1 cm grosime, se unge cu ou bătut şi se presară cu seminţe de chimen şi susan.

Se taie în fâşii de 10 cm lungime, se aşază în tavă pe hârtie de copt şi se lasă să dospească din nou 10 minute. Se coc 10-15 minute în cuptorul preîncălzit la l80 grade.

Saratele cu chimen si susan

Saratele_cu_chimen_si_susan

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.