Saratele cu chimen si susan
PrinteazaSaratele cu chimen si susan din: faina, osanza, lapte, drojdie, zahar, sare, ou, seminte.
- 200 g făină
- 150 g osânză
- 150 ml lapte
- 30 g drojdie
- 1 lingură zahăr
- 1 linguriţă sare
- 1 ou
- seminţe de chimen si susan
Mod de preparare:
Zahărul şi drojdia se dizolvă în laptele călduţ şi se lasă la crescut. Făina se cerne, se adaugă osânza, sarea şi maiaua şi se frământă un aluat neted. Dacă este nevoie, se mai adaugă puţin lapte.
Se acoperă, se lasă să dospească. După 40 minute se scoate pe planşeta presărată cu faină, se întinde într-o foaie de 1 cm grosime, se unge cu ou bătut şi se presară cu seminţe de chimen şi susan.
Se taie în fâşii de 10 cm lungime, se aşază în tavă pe hârtie de copt şi se lasă să dospească din nou 10 minute. Se coc 10-15 minute în cuptorul preîncălzit la l80 grade.
Saratele cu chimen si susan
Pofta buna!