Sărăţele crocante cu pastă de ton
PrinteazaO reteta de saratele crocante cu pasta de ton din: foi aluat, unt, sare, piper, ton in ulei, fasole alba boabe, supa de legume, ulei de masline extravirgin, rozmarin si usturoi.
- 2 foi aluat foitaj
- 20 g unt
- sare şi piper
pentru umplutură:
- 200 g ton în ulei (din conservă)
- 150 g fasole albă boabe (din conservă)
- 100 ml supă de legume
- 4 linguri ulei de măsline extravirgin
- 1 crenguţă de rozmarin
- 1 căţel de usturoi
- sare şi piper
Mod de preparare:
Taie foile de foitaj în formă de pătrat cu latura de 4 cm ; pune-le pe o tavă acoperită cu hârtie de copt, unge-le cu unt topit şi presară-le cu puţină sare şi piper. Coace-le 6 minute în cuptorul încălzit la 190° C, până când devin aurii.
Incinge uleiul într-o tigaie în care ai pus căţelul de usturoi curăţat, adaugă fasolea din conservă scursă bine şi crenguţa de rozmarin întreagă. După câteva minute, scoate rozmarinul şi usturoiul. Potriveşte gustul de sare şi piper. Toarnă supa de legume şi fierbe fasolea 5 minute.
Pune tonul într-un mixer împreună cu 2 linguri de fasole şi cu puţină zeamă în care a fiert. Amestecă bine, adăugând 3 linguri de ulei în fir subţire, până la obţinerea unei creme omogene. Pune fasolea şi supa rămase în blender şi pasează-le, obţinând o cremă catifelată şi foarte moale, apoi trece-o printr-o sită cu ochiuri mari.
Serveşte-le astfel: pune pe o farfurie o bucată de foietaj ca bază, aşază pe ea puţină pastă de ton, repetă operaţiunile şi termină cu o bucată de foitaj. Serveşte sărăţelele stropite cu puţin ulei şi cu crema de fasole alături.
Sărăţele crocante cu pastă de ton
Poftă bună!