Saratele cu alune si migdale
PrinteazaSaratele cu alune si migdale din: faina, apa, ulei, drojdie, alune, migdale, ceapa, usturoi, zahar, chimen, ghimbir, sare.
- 500 g făină
- 300 ml apă
- o lingură de ulei de măsline
- 15 g drojdie
- 50 g alune
- 50 g migdale feliate
- o ceapă
- doi căţei de usturoi
- o linguriţă de zahăr tos
- un vîrf de linguriţă cu pudră de chimen
- un vîrf de linguriţă cu pudră de ghimbir
- jumătate de linguriţă de sare
Mod de preparare:
Ceapa şi usturoiul se spală şi se toacă mărunt. Făina se pune într-un vas mai mare şi, în mijloc, se toarnă drojdia dizolvată în apă. Se amestecă puţin, se acoperă cu un şervet şi se lasă să crească zece minute.
Se adaugă uleiul de măsline, zahărul tos, pudra de chimen şi cea de ghimbir, ceapa şi usturoiul tocat. Se frămîntă pînă rezultă un aluat omogen, potrivit de tare, şi se lasă să se dospească. Se întinde într-o foaie subţire şi se taie bucăţele.
Se aşază într-o tavă tapetată cu hîrtie de copt, se ung cu apă, se presară alunele tocate şi migdalele feliate, se dă tava la cuptor 15 minute sau pînă capătă o culoare aurie.
Poftă bună!