Saratele cu aluat din cartofi

Printeaza

Saratele cu aluat din cartofiSaratele cu aluat din cartofi

Ingrediente:

  • 150 g unt
  • 150 g faina
  • 150 g cartofi fierti fara coaja)
  • 1 lingura sare
  • 1 ou pentru uns
  • 1 lingura de mac (susan)

 

Mod de preparare:

Se face un aluat din unt proaspat, faina, cartofi fierti trecuti prin masina de tocat si sare. Se framanta un aluat potrivit de tare, se intinde o foaie groasa de 1/2 cm, se unge cu ou si se taie fasii de 1-1/2 cm latime si aproximativ 10-12 cm lungime.

Se presara deasupra, dupa gust, chimen, mac, susan si sare, se asaza unele langa altele pe tava presarata cu  faina. Se coc la foc potrivit.

Saratele cu alut din cartofi

Saratele cu aluat din cartofi

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.