Saratele cu branza de vaca
PrinteazaSaratele cu branza de vaca din: faina, branza de vaca, unt, smantana, oua, sare, chimen, susan.
- 350 g făină
- 250 g brânză (de preferinţă de vacă)
- 150 g unt
- 100 g smântână
- 2 ouă (un ou pentru compoziţie şi unul pentru uns)
- câte 1 linguriţă sare, chimen, susan
Mod de preparare:
Se amestecă brânza dată pe răzătoarea mică cu untul, smântână şi oul, până se omogenizează, cu ajutorul mixerului. Se adaugă apoi treptat făina, şi după ce se formează aluatul, acesta se asază pe masa de lucru.
Aluatul se întinde în grosime de 4-5 mm, şi se taie sărăţelele cu o formă specială.
Se ung apoi cu oul bătut şi se presară chi-menul şi susanul Sărăţelele se coc în cuptorul încins, timp de 15-20 de minute.
Pofta buna!