Saratele cu branza si chimen
PrinteazaSaratele cu branza si chimen din: faina, telemea, bicarbonat, lapte, margarina, lapte batut, ou, chimen.
- 500 g făină
- 250 g telemea
- 1 linguriţă bicarbonat
- 1 lingură lapte dulce
- 250 g margarină
- 200 ml lapte bătut
- 1 ou
- 2 linguriţe chimen
Mod de preparare:
Cu 1 oră înainte de preparare, scoţi ingredientele din frigider. Dai brânza pe răzătoarea mare. Mixezi margarina cu oul, brânza şi bicarbonatul, în prealabil stins cu lapte călduţ.
Incorporezi treptat seminţele de chimen şi făina cernută şi omogenizezi aluatul. Modelezi biluţe de aluat de dimensiunea unei caise şi le coci pe rând, în presa pentru sărăţele, în prealabil încălzită, pe care o întorci pe ambele părţi.
Pofta buna!