Sărăţele cu branză
PrinteazaSărăţele cu branză
- 300 g unt
- 100 g făină
- 300 g şvaiţer
- 1 gălbenuş
- 1 lingură apă
- putină sare
- un varf de cutit boia
- 50 g cester
Pentru sos alb:
- 3 linguriţă unt
- putină făină
- 1/2 pahar lapte
- 1 gălbenuş şi un
- vîrf de cutit de boia
Mod de preparare:
Frecăm untul cu boiaua, cu puţină sare şi cu gălbenuşul, şi adăugăm şvaiţerul ras. Turnăm apa rece în două rînduri. Apoi punem făina şi frămîntăm cu mîna. Lăsăm aluatul 1/2 oră la rece. Pe urmă întindem cu sucitorul o foaie uniform de groasă. Presărăm tava cu făină.
Tăiem aluatul cu un păhărel (cu diametrul de 3 cm). Aşezăm rondelele pe tavă şi le dăm la cuptor pînă se coc, punînd sub tavă o cărămidă subţire, de sobă. Cu un cuţit scoatem rondelele de pe tavă într-o farfurie. Punem cesterul la cuptor, pe o tăviţă smălţuită, pînă se moaie.
Pregătim un sos alb, sărat după gust. Punem într-un castron cesterul moale şi îl frecăm cu o lingură de lemn, adăugind cîte o linguriţă de sos pînă se termină sosul. Frecăm pînă se face compoziţia ca o pastă.
Ungem cu această compoziţie fiecare rondelă, punînd deasupra altă rondelă. Trebuie să lucrăm cu atenţie, deoarece aluatul este foarte sfărîmicios. Dăm la cuptor într-o tavă, cu cîteva minute înainte de a le servi la masă.
Pofta buna!