Săratele cu chili şi parmezan
PrinteazaSăratele cu chili şi parmezan
- 300 g unt
- 300 g făină
- doi cartofi
- 150 g parmezan
- un ardei chili
- un pliculeţ praf de copt
- un vârf de linguriţă de sare
- un vârf de linguriţă de pudră de scorţişoară
- două ouă
- boia de ardei iute
Preparare:
Cartofii se curăţă de coajă, se spală, se taie cuburi şi se fierb. Cănd sunt gata se scot cu o spumiera, se pasează şi se lasă să se răcească.
Se amestecă bine cu parmezanul ras, untul moale, ardeiul chili tocat mărunt, sare şi piper.
Se adaugă praful de copt, un ou, pudra de scorţişoară şi făina. Se frământă până rezultă un aluat potrivit de tare, se acoperă cu folie alimentară şi se introduce la rece pentru 30 de minute.
Se întinde o foaie potrivit de groasă, se taie fâşii late de patru centimetri şi lungi de opt centimetri.
Se crestează la mijloc, se introduce unul din colţuri prin crestătură şi se trage până devine iar ca o fâşie. Se aşază într-o tavă tapetată cu hârtie de copt, se ung cu ou bătut şi se coc la foc potrivit 10-15 minute.
Pofta buna!