Saratele cu legume
PrinteazaSaratele cu legume din: oua, faina, lapte, unt, telemea, zahar, praz, masline, salata, mozzarella, sare, piper, ulei de masline, cimbru, smantana.
- două ouă
- 400 g făină
- 220 ml lapte dulce
- 70 g unt
- 180 g brânză telemea
- o linguriţă de zahăr
- un fir de praz
- 50 g măsline verzi
- o salată verde
- 200 g mozzarella
- sare
- piper
- două linguri de ulei de măsline
- smântână
- cimbru
Mod de preparare:
Gălbenuşurile se pun într-un castron împreună cu laptele dulce, untul topit şi răcit, brânza telemea dată pe răzătoarea cu ochiuri mici şi zahărul tos. Se mixează până capătă aspectul unei creme, se adaugă sarea şi piperul după gust, făina cernută şi se mixează.
Albuşurile se mixează separat până nu mai cad de pe braţele mixerului, se pun peste ingredientele din castron şi se amestecă bine cu o lingură până se încorporează total. Se încinge o formă de sărăţele, se pune câte o lingură din compoziţie şi se coace 3-4 minute pe fiecare parte.
Se încinge uleiul într-o cratiţă, se presară prazul curăţat şi tăiat rondele, măslinele verzi fe- liate, puţin piper şi se călesc la foc iute zece minute, cât să se înmoaie puţin. Se presară salată verde ruptă mărunt, se amestecă, se pun pe un platou şi se presară moz- zarella rasă.
Sărăţelele se servesc cu legumele calde şi un sos din smântână şi cimbru.
Poftă bună!