Saratele de casa
PrinteazaSaratele de casa din: drojdie, unt, zahar, lapte, smantana, chimen.
- 20 g drojdie
- 1 linguriţă zahăr
- 150 g unt
- 150 ml smântână
- 2 linguri lapte
- 1 ou
- sare
- 1 linguriţă chimen
Mod de preparare:
Se freacă 20 g drojdie cu 1 linguriţă zahăr; se adaugă 150 g unt moale, 150 ml smântână, 2 linguri lapte, 1 ou, sare, 1 linguriţă chimen măcinat şi se amestecă.
Se adaugă 500 g făină şi se frământă 5 minute. Se lasă să crească cca 15 minute la cald şi apoi se întinde o foaie groasă de 1-2 cm; se taie fâşii, se ung cu ou bătut cu sare şi se presară seminţe de chimen întregi.
Se coc la foc mijlociu 15-20 minute.
Pofta buna!