Saratele de casa

Printeaza

Saratele de casa din: drojdie, unt, zahar, lapte, smantana, chimen.

Ingrediente:Saratele de casa

  • 20 g drojdie
  • 1 linguriţă zahăr
  • 150 g unt
  • 150 ml smântână
  • 2 linguri lapte
  • 1 ou
  • sare
  • 1 linguriţă chimen

 

Mod de preparare:

Se freacă 20 g drojdie cu 1 linguriţă zahăr; se adaugă 150 g unt moale, 150 ml smântână, 2 linguri lapte, 1 ou, sare, 1 linguriţă chimen măcinat şi se amestecă.

Se adaugă 500 g făină şi se frământă 5 minute. Se lasă să crească cca 15 minute la cald şi apoi se întinde o foaie groasă de 1-2 cm; se taie fâşii, se ung cu ou bătut cu sare şi se presară seminţe de chimen întregi.

Se coc la foc mijlociu 15-20 minute.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.