Sărătele cu bacon din: aluat, oua, rosii, parmezan, bacon, ulei, ardei capia, ceapa, usturoi, ardei iute, sare, piper, cimbru, scortisoara, ghimbir. Inrgediente: doua foi aluat foitaj doua oua doua conserve rosii 200 g parmezan 300 g bacon 80 ml ulei un ardei capia o ceapa 3 catei de usturoi un ardei iute mic sare piper […]
Saratele cu mac si branza
PrinteazaSaratele cu mac si branza din: unt, făină, brânză de vaci, ou, seminţe de mac, sare grunjoasă.
Ingrediente:
- 150 g unt
- 250 g făină
- 200 g brânză de vaci bine scursă
- 1 ou
- 100 g seminţe de mac
- sare grunjoasă
Mod de preparare:
Treci brânza prin sită şi o amesteci împreună cu untul moale, la temperatura camerei şi făina cernută.
Omogenizezi aluatul, îl înveleşti în folie de plastic şi îl păstrezi la rece 3 ore.
Pe masa presărată cu făină, întinzi aluatul în foaie subţire, de 4-5 mm.
Tai aluatul în fâşii late de 2 cm. Ungi sărăţelele cu ou bătut, le presari cu sare grunjoasă şi seminţe de mac şi le aşezi în tava tapetată cu hârtie de copt.
Le poţi presa în capetele unor beţe din bambus pentru frigărui, pentru o prezentare mai deosebită.
Le coci 20 de minute la foc mediu, în cuptorul preîncălzit, până se rumenesc frumos deasupra.
Le poţi servi alături de o pastă guacamole sau o altă pastă tarti- nabilă de legume sau de brânză.
Saratele cu mac si branza
Pofta buna!
poate iti place si:
Sărătele cu bacon
Saratele cu cascaval
Saratele cu cascaval din: unt, parmezan, cascaval, sare, boia, galbenusuri, smantana, faina, praf de copt, mac, susan, fistic, chimen, sare. Ingrediente: 150 g unt 60 g parmezan 120 g cascaval moale ras 1/2 lingurita sare 1 lingurita boia 2 galbenusuri 100 ml smantana 250 g faina 1/2 lingurita praf de copt mac susan fistic chimen […]
Pofta buna!
Au iesit bune saratelele?