Saratele presate cu branza si smantana
PrinteazaSaratele presate cu branza si smantana din: faina, oua, smântână, brânză sărată, untură, amoniac, otet.
Ingrediente:
- 1 kg făină
- 2 ouă
- 150 g smântână
- 200 g brânză sărată
- 3 linguri untură
- 1 linguriţă amoniac
- puţin oţet
Mod de preparare:
Cerni făina într-un castron, iar în mijloc faci o adâncitură în care pui ouăle bătute, smântână, brânza rasă fin, untura şi amoniacul stins cu puţin oţet. Frămânţi un aluat potrivit de tare.
Modelezi mici sfere de aluat, de mărimea unornuci mafi. Le aşezi pe presa de fontă pe care, în prealabil, ai încălzit-o pe flacără.
Le coci pe flacără, întorcând presa cu ambele părţi pe flacără, până când se rumenesc frumos. Poţi adăuga în compoziţie seminţe de chimen, busuioc sau oregano.
Saratele presate cu branza si smantana
Pofta buna!
Foarte bune saratelele