Saratele cu trei arome
PrinteazaSaratele cu trei arome din: faina, praf de copt, margarina, oua, sare, cascaval, smantana, leurda, morcovi, sfecla, susan.
- 400 g făină
- 1/2 plic praf de copt
- 200 g margarina
- 2 gălbenuşuri
- 1 linguriţă de sare
- 100 g caşcaval
- 2 linguri smântână
- 1 legătură leurdă
- 2 morcovi
- 1 sfeclă
- 1 ou
- 2 linguri de susan
Mod de preparare:
Fierbi sau coci sfecla şi o dai pe răzătoarea mică. Cureţi morcovii, îi speli şi îi razi fin.
Intr-un castron, cerni făina împreună cu praful de copt. Adaugi margarina păstrată 2 ore la temperatura camerei, gălbenuşurile frecate cu sare, caşcavalul ras fin, smântână şi omogenizezi.
Impărţi aluatul în 3 părţi egale. In prima încorporezi leurda tocată fin, în a doua morcovul ras, iar în cea de-a treia sfecla, înveleşti în folie fiecare dintre cele trei aluaturi şi le păstrezi în frigider 1 oră.
Pe hârtie de copt, întinzi bucăţi egale de aluaturi diferite, în strat de 2-3 mm.
Suprapui trei astfel de straturi, cu aluatul verde la mijloc, acoperi cu altă hârtie de copt şi presezi uşor, cu sucitorul.
Tai fâşii late de 2 cm şi lungi de 10 cm. Le ungi cu ou bătut şi presari seminţele de susan.
Coci sărăţelele 1/4 oră, la foc mediu.
Saratele cu trei arome
Pofta buna!