Sardele aromate
PrinteazaSardele aromate din: ardei, sardele, rozmarin, ulei, masline.
- 4 ardei capia
- 2 căţei de usturoi
- 1 rămurică rozmarin
- 8 fileuri de sardele în ulei
- 3 linguri ulei
- 20 măsline negre, fără sâmburi
Mod de preparare:
Ardeii se coc, se curăţă de coajă şi de seminţe, se taie în două. Usturoiul se curăţă şi se taie mărunt, rozmarinul se mărunţeşte, fileurile se clătesc în apă şi se lasă să se zvânte.
Intr-un vas mai larg, rezistent la foc, se toarnă uleiul, se pun jumătăţile de ardei copţi, unele lângă altele, se sărează şi piperează.
Se aşază deasupra feliile de sardele şi măslinele, se presară usturoiul şi rozmarinul şi se potrivesc din nou de sare şi piper.
Se stropeşte preparatul cu ulei şi se dă la cuptor pentru 10 minute.
Pofta buna!