Sardele cu cartofi
PrinteazaO reteta de sardele cu cartofi din: sardele, cartofi, oua, usturoi, chimen, boia iute, ardei iute, coriandru, patrunjel, ulei de floarea soarelui si faina.
- 1 kg sardele
- 500 g cartofi
- 3 ouă
- 3 căţei de usturoi
- 1 linguriţă chimen
- 1 linguriţă boia iute
- 1 ardei iute roşu
- 1 legătură de coriandru
- 1 legătură de pătrunjel
- ulei de floarea-soarelui pentru prăjit
- faină
Mod de preparare:
Curăţă sardelele, taie-le capetele şi aruncă-le, apoi desfa-le în două, pe lungime. Spală-le bine şi scurge-le. Pune cartofii întregi, cu coajă, în apă rece cu o linguriţă de sare şi fierbe-i, scurge-i, curăţă-i şi fa-i piure.
Incorporează pătrunjelul şi coriandrul mixate în blender, usturoiul zdrobit, ouăle bătute, chimenul, boiaua, ardeiul iute tocat şi sare, după gust. Pune din această compoziţie între două bucăţi de peşte (ca la sandvici).
Presează puţin ca să se aplatizeze, dă-le prin faină pe ambele părţi şi prăjeşte-le în ulei fierbinte. Scoate-le şi aşază-le pe hârtie absorbantă ca să se scurgă de ulei, apoi sărează-le, după gust, şi serveşte-le imediat.
Sardele cu cartofi
Pofta buna!