Sardele cu ardei iute
PrinteazaSardele cu ardei iute din: sardele, ulei, coriandru, ardei, seminte, usturoi.
- 24 de sardele
- ulei pentru prăjit
- 2 linguri de coriandru tocat mărunt
- 1 ardei iute roşu
- 2 linguri de seminţe de coriandru
- 1 lingură de seminţe de susan
- 2 căţei de usturoi
Mod de preparare:
Sardelele se curăţă cu grijă de oase şi de măruntaie, se spală, se scurg de apă şî se prăjesc în uteiîncins. Se scot din tigaie şi se dau prin coriandrul mărunţit.
Ardeiul iute se curăţă, se spală şi se taie în jumătate, se îndepărtează cotorul şi seminţele şi se toacă mărunt.
Seminţele de susan şi de coriandru se rumenesc un minut într-o tigaie fără grăsime, apoi se adaugă ardeiul iute. Se amestecă totul cu usturoiul curăţat şi zdrobit.
Sardelele se aranjează pe farfurii şi se servesc presărate cu amestecul de susan şi de ardei iute.
Sardele cu ardei iute
Pofta buna!