Sardele cu lamaie si ceapa

Printeaza

Sardele cu lamaie si ceapa din: sardele, ceapa, salata, lamaie, sare, oua, verdeata.

Ingrediente:Sardele cu lamaie si ceapa

  • 200 g sardele din conservă
  • 1 ceapă mică
  • 1 miez de salată
  • 1/2 lămâie
  • sare
  • verdeaţa
  • 2 ouă fierte tari

 

Mod de preparare:

Scoateţi sardelele din conservă, spălaţi-le cu apă călduţă, curăţaţi-le de oase şi asezaţi-le într-un castron adânc. Tocaţi o ceapă, presăraţi cu sare şi lasaţi cateva minute, apăsaţi cu putere şi spălaţi cu apă rece, apoi scurgeţi in sita. Aşezaţi peste sardele.

Stoarceţi deasupra zeamă de lămâie şi decoraţi vasul cu frunze de salată. Deasupra amestecului împrăştiaţi felii de ou fiert tare, decoraţi cu crenguţe de mentă sau busuioc verde.

Serviţi cu pâine feliată după ce aţi omogenizat ameste­cul, lângă vin alb dulceag.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.