Sardele cu lamaie si ceapa
PrinteazaSardele cu lamaie si ceapa din: sardele, ceapa, salata, lamaie, sare, oua, verdeata.
- 200 g sardele din conservă
- 1 ceapă mică
- 1 miez de salată
- 1/2 lămâie
- sare
- verdeaţa
- 2 ouă fierte tari
Mod de preparare:
Scoateţi sardelele din conservă, spălaţi-le cu apă călduţă, curăţaţi-le de oase şi asezaţi-le într-un castron adânc. Tocaţi o ceapă, presăraţi cu sare şi lasaţi cateva minute, apăsaţi cu putere şi spălaţi cu apă rece, apoi scurgeţi in sita. Aşezaţi peste sardele.
Stoarceţi deasupra zeamă de lămâie şi decoraţi vasul cu frunze de salată. Deasupra amestecului împrăştiaţi felii de ou fiert tare, decoraţi cu crenguţe de mentă sau busuioc verde.
Serviţi cu pâine feliată după ce aţi omogenizat amestecul, lângă vin alb dulceag.
Pofta buna!