Sardele cu lamaie sau ceapa
PrinteazaSardele cu lamaie sau ceapa din: morcovi, sardele, ceapa, lamaie, patrunjel, zahar, ulei, sare.
Ingrediente:
- 4-6 morcovi
- 200 g sardele
- 1 ceapă mijlocie
- 1/2 lămâie
- 4-6 tije de pătrunjel verde
- 1 linguriţă cu zahăr
- 2 linguri cu ulei de măsline
- 1 linguriţă sare
Mod de preparare Sardele cu lamaie sau ceapa:
Curăţaţi morcovii de coaja subţire de deasupra, spălaţi şi puneţi la fiert pentru 20 min în apă caldă cât să-i acopere.
Când apa dă în clocot, puneţi peste morcovi 1 linguriţă cu sare şi 1 linguriţă cu zahăr.
Scoateţi sardelele din conservă, spălaţi-le cu apă călduţă, dezosaţi-le cu atenţie. Aşezaţi pe farfurii, stropiţi cu zeamă de lămâie.
Puneţi lângă sardele rondele subţiri de ceapă.
Scoateţi morcovii şi-i tăiaţi rondele de 1-2 cm, pe care le aşezaţi lângă peşte. Stropiţi cu ulei.
Aşezaţi pe farfurii felii subţiri de pâine prăjită, decoraţi cu pătrunjel tocat fin. Puteţi folosi cu succes verdeaţă congelată.
Serviţi aperitivul în zilele cu dezlegare la peşte.
Pofta buna!