Sardele cu lamaie sau ceapa

Printeaza

Sardele cu lamaie sau ceapa din: morcovi, sardele, ceapa, lamaie, patrunjel, zahar, ulei, sare.

Ingrediente:

  • 4-6 morcovi
  • 200 g sardele
  • 1 ceapă mijlocie
  • 1/2 lămâie
  • 4-6 tije de pătrunjel verde
  • 1 linguriţă cu zahăr
  • 2 linguri cu ulei de măsline
  • 1 linguriţă sare

 

Mod de preparare Sardele cu lamaie sau ceapa:

Curăţaţi morcovii de coaja subţire de deasupra, spălaţi şi puneţi la fiert pentru 20 min în apă caldă cât să-i acopere.

Când apa dă în clocot, puneţi peste morcovi 1 linguriţă cu sare şi 1 linguriţă cu zahăr.

Scoateţi sardelele din conservă, spălaţi-le cu apă călduţă, dezosaţi-le cu atenţie. Aşezaţi pe farfurii, stropiţi cu zeamă de lămâie.

Puneţi lângă sardele rondele subţiri de ceapă.

Scoateţi morcovii şi-i tăiaţi rondele de 1-2 cm, pe care le aşezaţi lângă peşte. Stropiţi cu ulei.

Aşezaţi pe farfurii felii subţiri de pâine prăjită, decoraţi cu pătrunjel tocat fin. Puteţi folosi cu succes verdeaţă congelată.

Serviţi aperitivul în zilele cu dezlegare la peşte.

 

Pofta buna!

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.