Sardele marinate cu capere
PrinteazaSardele marinate cu capere din: ceapa, sardele, lamaie, zahar, sare, piper, ulei, capere, masline.
- 1 ceapă medie
- 5 fileuri de sardele în ulei
- zeama şi coaja de la 1 lămâie
- zahăr
- piper
- sare
- 24 de sardele
- ulei pentru prăjit
- 1 lingură de capere
- 16 măsline verzi umplute cu ardei
Mod de preparare:
Ceapa se curăţă şi se taie inele subţiri. Fileurile de sardele se pasează împreună cu uleiul.
Se amestecă apoi cu zeama de tămâie, cu un vârf de cuţit de zahăr, cu piper şi cu sare. In cazul în care compoziţia este prea densă, se mai lungeşte cu ulei de măsline.
Sardelele se curată de oase şi de măruntaie, se spată, se scurg de apă şi se prăjesc în ulei încins. Se scot din tigaie şi se aranjează pe un platou împreună cu ca perele scurse, cu măslinele şi cu inelele de ceapă.
Se toarnă pe deasupra sosul de sardele şi se presară coaja de lămâie. Se marinează minim 20 de minute la frigider, acoperite.
Sardele marinate cu capere
Pofta buna!